Viime torstaina oli koirien kannalta ihana työpäivä. Meillä oli virkistysiltapäivä Sanginsuussa ja otin koirat mukaan ulos juoksentelemaan. Tosca, Onni ja Helmi osallistuivat tietenkin petankin peluuseen - Onni ja Tosca nappasivat välillä "maalipallon" (mikähän oikea nimi sille, jonka lähelle petankkipalloja heitellään..?) ja juoksivat se suussa karkuun. Vaikka varsinkin Helmi oli oikein kova muutenkin pelaamaan, niin suurimmaksi osaksi koirat juoksivat isolla nurmikentällä keskenään ja nauttivat iltapäivästä.

Tosca ja Helmi pysähtyivät katsomaan, että mitä ihmettä se taas kuvaa..

671183.jpg

Ja sitten taas aarrejahtiin: Helmillä on suussa risu, jonka Tosca tietysti myös haluaa!

671184.jpg

Perheen mies sen sijaan haistelee jokituulahduksia.

671186.jpg

Ja tytötkin vilahtavat laiturille, mutta eivät veteen silti uskaltautuneet.

671193.jpg

Toscasta vielä muutamia poseerauksia laiturilla.

671191.jpg

671189.jpg

Viikonloppuna  kävin sitten pohjoisessa ja otin mukaan Elmon meille viikoksi katsomaan kaupungin vilinää. Elmo on sama reipas poika kuin pienenä, jolloin oli minulla neljä viikkoa ennen kuin matkasi oikeaan kotiinsa. Elmo on kasvanut kovasti ja sillä on edelleen ihastuttava nassu. Sunnuntaina olisi ensimmäinen pentunäyttely, mutta Elmo on loukannut etujalan viime viikolla kun on harrastanut kotikiipeilyä. Poika ei arista jalkaa, kun sitä tunnustelee, mutta ontuu tällä hetkellä. Toivottavasti jalka kuntoutuu ensi viikonlopuksi.

Tällä hetkellä Elmo saa sitten kaupunkikokemuksia ja tänään käytiin näyttelytreenissä pyörähtämässä ja katsomassa muita koiria. Aluksi piti kiskoa hihnassa, mutta loppuvaiheessa Elmo malttoi kävellä jo ihan nätisti. Toscan kanssa se on leikkinyt kovasti, vaikka yritän pitää sitä nyt mahdollisimman paljon levossa, jotta jalka ei rasitu.

Elmo on hyvin laumasidonnainen koira ja porukan pitää pysyä sen mielestä kasassa. Muiden erkaantuminen saa aikaan melkoisen älämölön. Elmo on muutenkin kova juttelemaan. Nyt se saakin alkaa opetella rauhoittumista omassa kodissaan. Täällä jo aloitellaan vähän itsehillinnän opettelua: hyppelemällä ja vaatimalla ei pääse ulos eikä saa mitään. Kaikki tapahtuu vasta kun herra rauhoittuu hetkeksi. Elmosta pistän kuvia jokin päivä.

Ja tänään sitten Onni sai hierontaa. Se osasi hienosti rentoutua, mutta kun päästiin takajalkoihin, niin poitsu oli sitä mieltä, että kiitos nyt riittää. Selkä oli vähän kireä ja takajalat pikkuisen myös, erityisesti vasen puoli. Onskulla lupsui sitten silmät hieronnan päätteeksi, ilmeisesti kuitenkin teki aika hyvää! Varasin Onnille seuraavan hieronta-ajan kolmen viikon päähän. Yritetään nyt saada poitsua vähän vetreämmäksi.