Elina antoi haasteen kirjoittaa seitsemän totuutta koirista. Elinan blogissa onkin hauskoja juttuja Vinhasta, kannattaa kurkata! Tällaiseen haasteeseen täytyy totta kai vastata ja haaste jatkuu Kikille, joka saa ulottaa seitsemän totuutta kissoihin.

Helmi

  1. Helmin motto: "Parempi käpy suussa kuin kymmenen maassa!" Tämä tuleva Äiti jaksaa poimia edelleen käpyjä suuhun kuin pahainen kakara. Ja samoin kiviä. Tai linnunsulkia. Tai oikeastaan mitä tahansa mitä maassa lojuu ja ei saisi suuhun tunkea. Suuta on ronkittu sen verran, että neiti osaa nykyään sylkäistä kielletyt aarteet maahan irti-käskystä... Ja tuota käskyä käytetäänkin joka lenkillä. Myös toisen suussa oleva käpy kelpaa - tai etenkin se. Jos Tosca sylkäisee kävyn (on siis samaa maata), nappaa Helmi sen äkkiä suuhun (tai toisinpäin). Meidän lenkit on siis tosi ihania!
  2. Helmi rakastaa jäniksiä, perhosia, maassa lenteleviä lehtiä tai ohiajavia moottoripyöriä. Sisäinen saalistaja herää - ja kun sen kutsu kuulee, ei auta kuin mennä! Neiti on ihan hupsu kaiken liikkuvan perään. Tämä on sen verran vaarallista, että vaikka Helmi ei lähde karkuun vaan liikkuu aina  mukana, en uskalla päästää sitä irti sellaisilla paikoilla, jossa saalistusvietin herääminen voi aiheuttaa vaaratilanteita.
  3. Helmi on blondi. Siis kertakaikkiaan. Se on ihana hupsu, mutta joskus mietin, onko päässä mitään aivotoimintaa. Söpö ulkonäkö korvaa tämän kyllä sitten =). Jos Helmi olisi ihminen, se olisi nätti vaalea tyttö, olisi koulun suosituin ja pukeutuisi pinkkiin. Siis ilmiselvä Krisse.
  4. Helmi on mamman mussukka. Se tervehtii iloisesti vieraita mutta siihen se sitten jääkin. Moni vieras varmaan ihmettelee, miten Helmi on minusta niin ihana, mutta kun se on minun mussukkani joka tepsuttaa perässä ja nukkuu sohvan selkänojalla. Vaikka cavat usein ovat kaikkien koiria, on Helmi selkeästi minun omani.
  5. Helmi rosvoaa muilta leluja. Ja sitten sillä on vino pino niitä eikä se leiki niillä. Mutta eivätpä leiki muutkaan ja se on pääasia =).
  6. Helmi ei osaa kunnolla agilityä. Tai tokoa. Tai edes seisoa näyttelyissä... Mutta se tykkää kyllä kovasti agilityesteistä. Ja toisin kuin Onni, se saattaa istua jököttää paikallaan vaikka kuinka pitkään kun minä houkuttelen sitä vaikka hyppäämään. ("Ai mitä sä oikein haluat? En oikein ymmärrä.. Pitäis hypätä vai? Oletko nyt ihan varma? Okei, mä hyppään, mutta tän yhden esteen vain..")
  7. Tämä hupsu tyttö on lauman kuningatar. Helmin ruokakipolle ei ole muilla asiaa. Ja jos ei huvita leikkiä, niin en leiki. Etkä leiki sinäkään. Ja tämä on nyt mun paikka ja mun mamma. Räyh!

Tosca

  1. Toscasta on kiva läträtä suihkussa. Se juoksee innoissaan tassujen pesulle ja hyppää valmiiksi saunajakkaran päälle --> "Jee, jee! Tassunpesulle!" Lisäksi se juo vettä suoraan hanasta ja tulee mielellään käymään suihkussa kaverina.
  2. Toscan motto: "Mun luu, mun suussa. Onnin luu on myös mun luu." Molemmat pitää olla suussa yhtä aikaa ja jos annan vielä kolmannen luun Onnille (Toscan ryöstämän tilalle), tulee se viivana taas ottamaan Onnilta luun pois... Lisäksi se piilottelee luita. Se saattaa kulkea kaksi luuta suussa ja etsii paikkaa, jonne ne veisi. Aamulla se päätti piilottaa luut saunaan =). Sitten se on hyvin tyytyväinen itseensä. Useasti Helmi kuitenkin seuraa Toscaa sen piilotusreissuilla ja käy sitten hakemassa aarteet pois.
  3. Tosca on melkoinen ketku. Se on koiristani kaikista ovelin ja ottaa häikäilemättä haluamansa kieroilemalla. Harhauttaminen on oikein mainio keino, ja se voi vaikkapa pyöriä Helmin vieressä ja touhuta muka omiansa ja sopivan hetken tullen se salamana nappaa sen mitä haluaa. Tämä on ominta Toscaa =)
  4. Toscan lempinimi on Pörri. Se sai sen pentuna, koska se pörisi. Se saattoi makoilla vaikka sohvalla silmät kiinni ja jos sen siirsi, kuului jostain pörinää, vaikka koira ei aukaissut silmiä, ei suuta eikä muuten mistään eleestä tajunnut, että pentu protestoi. Pörinä jäi pois kun Tossukkaista siitä huolimatta siirreltiin ja käsiteltiin, mutta lempinimi jäi =)
  5. "Poing! Poing! Hyppyrottako? Ei se onkin Tosca!" Tosca on perheen pomppija. Se hyppelee paikaltaan ilmaan ja tekee siellä melkein voltteja tai pyörähdyksiä mitä lie, mutta hassulta näyttää. Reisilihakset ovatkin melkoiset.
  6. Tosca roikkuu toisten korvissa. Ennen se roikkui aina kiinni Helmissä, mutta nyt kun se ei enää viitsi leikkiä, on Onni joutunut uhriksi. Tosca tuleekin kokemaan melkoisen yllätyksen kunhan Helmi saa pennut ja ne kasvavat!
  7. Pussaaminen on Toscasta ihanaa. Melkeinpä ihanampaa kuin toisten aarteiden varastelu. Varo siis, jos tulet meille, koska voit saada märän pusun jos toisenkin nenään, korvaan, suulle, kaulaan, kasvoihin... ja sitten kierros uusiksi. Slurps! Kiihkeä tyttö!

Onni

  1. Onni ei pidä vieraista miehistä. Syytä tähän en tiedä, ikinä ei ole sattunut mitään, mutta miehet ovat sen mielestä jokseenkin epäilyttäviä. Naiset sen sijaan ovat kivoja =). Ja jotkut tietyt naiset ovat superkivoja, esimerkiksi minun äitini ja Jepen&Vilin Ansku.
  2. Onnin lempinimi on Mörssäri. Vaikka se ei olekaan kookas uros, on se kuitenkin tyttöjä vankempi, joten se on etuoikeutetusti lauman Mörssäri. Lisäksi sillä on kovasti leikistä innostuessaan tapana jyrätä tyttöjä: se makaa suurinpiirtein päällä, aukoo suuta ja örisee, joten nimi sopii sille mainiosti.
  3. Onnin karva on aina takussa. Vaikka olisin tehnyt tarkan harjauksen ja selvitellyt takut, niin seuraavana päivänä löydän jostain huopaantunutta karvaa =(. Onnilla on aina ollut pehmeä turkki, mutta kastroinnin ansiosta sillä on nyt pumpulinpehmeää hötöä, joka takkuuntuu tosi helposti. Lisäksi sillä kasvaa pulisongit!
  4. Onni temppuilee. Se osaa olla äärimmäisen rasittava, jos se näkee kynsisakset tai harjan kädessä ja päättää, että se ei sille sovi. Se kipaisee äkkiä karkuun pöydän alle ja siinä sitä sitten ollaan. Parempi onkin aina napata se ensin kiinni ja sitten vasta ottaa sakset käteen. Toisaalta tätä temppuilua voi tapahtua missä tilanteessa hyvänsä, esimerkiksi jos ollaan lähdössä ulos. Tällöin olen jättänyt sen kotiin ja seuraavalla kerralla se on hyvin kiltti poika. Nämä "Lällällää, et saa kii" -tempaukset on kyllä tosi raivostuttavia.
  5. Onni on kova leikkimään. Se tuo hämistä (lempileluaan), vetoleluja, palloja yms. ja nauttii suunnattomasti, kun leikitään tai puuhataan jotain.
  6. Onni on rasisti. Cavalierit on kivoja, muut koira ei ole. Siedättäminen ei auta, kun ilmekin on "Hyi mikä ötökkä" -luokkaa.
  7. Onni on tyttöjen tossun alla. Niin se vain on, että tytöt vievät siltä luut ja lelut eikä Onni sano mitään. Hakee sitten vain toisen tilalle ja kohta sekin on viety. Voi voi, kun on ankeaa tämä uroksen elämä!