Helmin synnytys alkoi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä ja ensimmäiset Blenjoy-pennut syntyivät aikaisin aamulla. Koska synnytys ei edennyt alun jäkeen, kävimme hakemassa eläinlääkäriltä potkua, minkä jälkeen pennut alkoivatkin syntyä rivakkaa tahtia. Surukseni ensimmäinen pentu, tricolour-uros, syntyi kuolleena, mutta heti perään syntyi tomera tricci-tyttö. Kaikkiaan Helmillä on nyt viisi virkeää vauvaa, kolme blenheim-poikaa ja kaksi tricci-tyttöä!

Helmi on osoittanut olevansa todella lujahermoinen narttu ja synnytti pentunsa todella hienosti. Se ei vinkunut, läähättänyt, kuopsuttanut, vaikka ihan varmasti pentujen maailmaan saattaminen ei ole mikään pieni juttu. Se keskittyi rauhallisesti ponnistukseen ja muutaman pennun jälkeen alkoi oivaltaa, mitä pitää tehdä ja alkoi heti itse nuolla lapsiaan ja hoivata niitä.

Lapsukaisilla on jo työnimet ja uroksilla myös viralliset nimet, mutta tyttöjen nimet on vielä mietinnän alla. Olin nimittäin ajatellut hempeitä nimiä niille, mutta tytöt ovat osoittautuneet alusta lähtien hyvin tomeriksi - alkoivat heti synnyttään kirkua kovaan ääneen - joten tuntuu, että ne tarvitsevat vähän säpäkämmät nimet itselleen.

Pentue saa nimet Elvis-teeman mukaan ja urokset ovat virallisesti Blenjoy Good Luck Charm, Blenjoy Raised On Rock ja Blenjoy King Creole. Työnimet syntymäjärjestyksessä:

  • Elli-Elviira, syntyi klo 6.20, painoa 203 g, vuorokauden ikäisenä 228 g 
  • Justus, syntyi klo 6.49, painoa 191 g, vuorokauden ikäisenä 233 g 
  • Tintti Tomera, syntyi klo 8.17, painoa 167 g, vuorokauden ikäisenä 204 g 
  • Pablo, syntyi klo 8.58, painoa 180 g, vuorokauden ikäisenä  220 g
  • Viljo (Viimeinen) =), syntyi klo 10.15, painoa 188 g, vuorokauden ikäisenä 240 g (Viljo aloitti syömisen heti synnyttyään =))

Tietysti sitten luvassa myös kuvapläjäys pennuista!

pennutjahelmi.jpg

Helmi vauvoineen.

pennutjahelmi2.jpg

Syöminen käy pienen työstä.tissilla2.jpg

tissilla.jpg

pennut2.jpg

Ja syönnin päälle on hyvä ottaa ruokalepo mamman viekussa.

poika.jpg

Nämä pikkutassut tulevat ottamaan vielä monta askelmaa!

tassut.jpg

P.S. Pennut saivat saman syntymäpäivän kuin Helmi, olivat emonsa 2-vuotislahja!