Pennut ovat nyt seitsemän viikon ikäisiä ja olen alkanut epäillä, että ne ovat cavaliereiksi naamioituneita terriereitä... Meteli on melkoinen kun jengi on hereillä ja koettelee keskenään, kuka on kingi! Väy, väy, viuuu, RÄYH, vuh, mrrrrrrrrrrrrrrr!!!!! Ja tämä kaikki kauniisti viisiäänisenä. Luulen, että pennut eivät vielä ole sisäistäneet sitä, että ne ovat lempeitä seurakoiria.

Lisäksi ne ovat oppineet, että pentuaitauksen ulkopuolinen maailma on paljon kivempi, joten ne vaativat päästä sieltä pois, kun heräävät. Olin kaikessa rauhassa syömässä aamiaista, kun Viljo ykskaks tepsutteli häntä pystyssä rennosti olohuoneeseen - herra Houdini oli purrut itsensä aitauksen nurkasta ulkopuolelle... Maalarinteippi on oiva apu ja hetken päästä olivat pennut taas aitauksen oikealla puolella.

Helmi on saanut viimeisen viikon aikana helpotusta äidin velvollisuuksistaan, kun imetys lopetettiin. Pennut oli pakko vieroittaa, koska niitä ei kiinnostanut ruoka ollenkaan, vaan ainoastaan tississä roikkuminen. Ja syömään on pakko oppia, kun tämän viikon lopussa lähtevät ensimmäiset jo maailmalle. Helmi onkin selvästi nauttinut siitä, että lapsia ei tarvitse enää hoitaa. Ja tänään se pitkästä aikaa leikki Toscan kanssa. Edellinen kerta on tainnut olla ennen tiineyttä, joten "normaali" Helmi alkaa pilkahdella esiin. Äitiys on kuitenkin vaatinut veronsa ja Helmin ihana turkki on täydellisesti pois. Vaaleanpunainen nahka pilkahtelee sieltä täältä. Kaukana ovat näyttelykehät =)

Pennut ovat autoilleet jo monta kertaa, ja huomenna autoillaan taas, kun käydään pentutarkastuksessa eläinlääkärissä. Samalla pennut tunnistusmerkitään mikrosirulla. Ne ovat oikein touhukkaita ja mukana menossa. Välillä isottelevat kovasti aikuisille koirille =). Kaikki mahdolliset paikat on tutkittu, joten eivät ole ainakaan "tynnyrissä kasvaneita"! Ostin viikonloppuna pienen pentupannan ja lisäksi toinen - tulevan Elmon pikkuveljen - panta jäi tänne, joten nyt pennut ovat vuorollaan saaneet harjoitella pannan pitoa. Tietysti se vähän häiritsee välillä, ja sitten rapsutellaan, mutta leikkiessä panta on kyllä yleensä unohtunut nopsasti.

Hei me leikitään! Viljo ja Pablo kuvassa.

leikkia-1.jpg

Onni, Viljo ja Tintti - jonka voisi hyvin nimetä myös Tuituksi =)

leikkia2-1.jpg

<3 Tintti <3 on tempperamenttinen tyttö. 

tinttipaa-1.jpg

Viljo-poika ei ole siskoaan yhtään nynnympi =).

viljopaa-1.jpg

Viljo jyrsii "perintökulmaa" - sitä ovat purreet myös Onni, Helmi ja Tosca...

viljojyrsii.jpg

Pois alta!

poisalta.jpg

Elli päätti, että tätä herkkua eivät pojat jyrsi =)

ellijyrsii.jpg

Pahus kun panta kutittaa!

pablorapsuttaa.jpg

Elli nukahti Toscan viekkuun.

ellinukkuu.jpg

Pablo ja Justus.

pojatnukkuu.jpg

pojatnukkuu2.jpg

Pablosta tulee mieleen Helmi pentuna. Verratkaapa tässä Pabloa alla olevaan Helmin kuvaan.

pablopa.jpg

Ihana pikku-Helmi noin 12-viikkoisena.

helmipieni2.jpg

Helmi-mamma nyt aikuisena ja karvattomana =)

helmi-1.jpg