Kirjoiteltu lisää 27.12., lisätty kuvia 30.12.

Lunta löytyi Pellosta, jonne tulimme sunnuntaina iltapäivästä, minkä jälkeen ollaan nukuttu ja valvottu myöhään, syöty ja ulkoiltu ja katsottu tosi huonoja elokuvia ja muutama hyvä dokumentti. Takapihalta pääsee suoraan monenmoisille moottorikelkkareiteille kävelemään, joten koirat ovat juosseet joka päivä irti ja nauttineet siitä suunnattomasti. Myös pikkuinen Vimma on reippaana kulkenut muiden mukana. Välillä se on otettu hetkeksi syliin ja sitten on taas matka jatkunut hetken levon jälkeen ihan omin pikku tassuin.

Aattona jokainen karvakuono sai oman possunkorvan jyrsittäväkseen. Näytti maistuvan. Joulupukki vähän jännitti, ja siitä kohtaamisesta otinkin muutaman kuvan. Lisäilen tänne sitten kun kotiudutaan. Rommi pärjää oikein mainiosti neljän cavalierin seurassa, on se kyllä sopeutuvainen kissaneiti. Välillä vähän tassulla on kokeillut muita koiria, mutta Toscakin on oivaltanut, että eipä tuo kissa kovin vaarallinen ole, joten koirat eivät hurjasti Rommin murinoista välitä.

Kuvasarja Toscasta ja Rommista löytyy Vimman ja Rommin blogista.

Mitä ihmettä...

haukku2.jpg

haukku.jpg

...sehän on joulupukki =)
joulupukki.jpg

Ja se toi lahjoja, jotka kiinnosti myös Rommia.

rommi.jpg

vimma3.jpg

Vimmakin sai aattona possunkorvan.

vimma2.jpg

Joululomalla ulkoiltiin paljon ja sen jälkeen unet maistui äipän vieressä.

aitijatytto.jpg

Välillä voi taas kiusata "siskoa"!

vimmajarommi.jpg

Tai sitten vain olla.

vimma4-1.jpg

Harjoiteltiin myös poseerausta. Kuvassa Vimmalla ikää 16 viikkoa.

vimma-1.jpg

---

Käytin tänään Onnin eläinlääkärissä. Se lopetti sohvalle hyppäämisen lauantai-iltana ja on siitä asti ollut flegmaattinen. Välillä on vingahdellut, jos sitä on nostanut. Ruoka on kyllä maistunut koko ajan, mutta mieli on ollut matalana, koska on ollut kipuja.

Itse koplailin jalat läpi, joita se antoi tunnustella ja venyttää ihan rauhassa. Anaalitkaan eivät olleet täynnä ja lämpö oli 38.7 - 38.8, joten odoteltiin sitten rauhassa arkea. Kipeä paikka löytyi lannerangasta, kun sitä käänsi. Röntgenkuvissa ei onneksi näkynyt mitään muutoksia, vaan Onnilla oli oikein siistin näköinen selkäranka. Kaiken varalta otettiin kuitenkin pissanäyte, josta tuloksen saa huomenna.

Todennäköisesti selkä on jotenkin venähtänyt, kun Onni on riehunut muiden kanssa. Nyt on 12 pv:n kuuri metacamia ja rauhallista liikuntaa. Agiin tuli kuukauden tauko juuri kun hallilla on talvitauko ja pääsisin useamman kerran viikossa treenaamaan meidän ongelmakohtia. No, onneksi ei tämän kummempaa kuitenkaan ja koira saadaan kuntoon pienen levon jälkeen.

Ilokseni sitten huomasin, että Helmi oli Vuoden cavalier -listalla lopputuloksissa nartuissa jaetulla yhdeksännellä sijalla. Aika hieno homma, kun ajattelee kuinka kova kilpailu cavoilla, näyttelyissä on yleensä useampikymmen cava, eniten taisi olla maaliskuussa Tampereella, jossa koiria oli päälle 130. Ja ison osan vuottahan Helmi on viettänyt mammalomaa.

Helmin täysveli Aatu (P. Don Dilbert) oli myös yhdeksännellä sijalla uroksissa ja puoliveli Wiltsu kuudentena (P. Oscar Wilde). Onnea Aatulle, Wiltsulle ja omistajille mutta erityisesti kasvattajalle! Hienosti Vuoden siitokoira -listalle oli ponkaissut kuudennelle sijalle taas Helmin äiti, käsittääkseni ainoana narttuna. Onnea paljon siis Dellalle ja Kirstille! Ja kun kerran onnitellaan, niin ei voi unohtaa Helmin isää Simoa (Crawford Chiromoya), joka on siitoskoiralistalla jaetulla toisella sijalla Elmon iskän (Stonepit Tylerin) kanssa. Simo on tosin jo koiraenkelinä, mutta hienoja lapsia on saanut maailmaan.