Vähitellen kevään agiryhmät on alkaneet pyöriä. Maanantaina kävin kuunteluoppilaana Onnin ryhmässä, kun herra ferrari on edelleen sairaslomalla. Tänään sitten alkoi Helmin jatkoryhmän harkat. Otin koko konkkaronkan mukaan hallille, kun kävin lenkillä sekä ennen treeniä että sen jälkeen. Lämmittelyssä ja jäähdyttelyssä sitten sai kaikki mukavasti liikuntaa.

Kovasti on Helmin kanssa tekemistä, jos oikeasti tänä vuonna haluaisin käydä möllikisoissa. Helmi on minussa aika tiukasti kiinni, joten irtoamiseen saa panostaa ihan eri tavalla kuin Onnin kanssa, jolla se on sujunut luontaisesti. Mutta eihän tätä harrastusta tarvitse onneksi liian vakavasti ottaa - pääasia, että koirat tykkää puuhailusta.

Lopuksi sitten otin sekä Onnin että Toscan hallille ja Onnin kanssa uskalsin ottaa puomia ja keinua. Ei mitään hyppyjä ja muutakaan vauhdikasta vielä. Onni Onnellisen häntä alkoi heilua ihan suunnattomasti ja koko koira suorastaan suli hymyyn =). Se tykkää tästä tekemisestä todella paljon ja sitä on kyllä mukava katsoa ja mukava touhuta sen kanssa yhdessä!

Toscan kanssa otin sitten myös puomia, eteen-harjoitusta hypyn kanssa ja sitten putkea suorana ja mutkalla. Tossulla on varsin vauhdikas olemus, on tainnut tässä suhteessa tulla Onni-enoonsa, joka itki sydäntä särkevästi kun joutui katsomaan näitä touhuja sivusta. Varsin tyytyväisen kolmikon kanssa sitten palasin kotiin ja nyt ne ovat kaikki käpertyneet tyytyväisinä nukkumaan =)

Nyt keväällä olisi tavoitteena saada toistamiseen keinu kuntoon Onnin kanssa, jotta viimein päästäisiin kisaamaankin ihan oikeasti. Kunhan koira kuntoutuu, niin sitten jatketaan myös pujottelun harjoittelua. Lisäksi erilaiset ohjauskuviot tuottaa edelleen minulle äärettömiä vaikeuksia, joten eiköhän meillä ole Onnin kanssa haasteita. Ja jos oikeasti saisi treenattuakin, niin tavoitteena olisi saada loppunollat, jotta saadaan noustua kevään aikana kakkosiin.

Helmin ja Toscan kanssa harjoitellaan eri esteiden oikeaa ja varmaa suoritusta sekä pieniä ratoja. Tavoitteena on molempien kanssa kokeilla jossain vaiheessa vuotta möllikisoja. Toscalla on tämän vuoden päätavoitteet näyttelyissä ja Helmillekin lähden hakemaan vimppaa sertiä. Tyttöjen kanssa tekemistä riittää vielä kovasti, joten möllikisoihin tähtäämisessä on ihan riittävästi meillä täksi vuodeksi työtä.