Sain ylipuhuttua Kirsin ilmoittamaan Vimman agin alkeiskurssille. Sitä odotelessa ollaan otettu nyt muutaman kerran pikku-Vimmuska mukaan hallilla tutustumaan vähän agin saloihin. Ilmeisesti ollaan vain kovin myöhässä, kun monet 11 kuukauden ikäiset osaa jo ties mitä ja meillä tutustutaan vasta esteisiin ;-). Toisaalta Onni pääsi harkkaamaan esteitä lähes puolitoistavuotiaana, joten siihen nähden Vimma on ihan etuajassa.

Kontakteihin tutustuminen jätetään kurssille, jotta ei laiteta pienen koiran päätä sekaisin, mikäli vetäjällä on omat niksinsä siihen. Putki suorana ja mutkalla, pussi, este, rengas ja keinu on ollut nyt tutustuttavana. Keinuun sain hyvän mielikuvaharkan Minnan koirakoulussa, jossa nameja ripotellaan keinulle pituudellaan ja puolen välin jälkeen ihan kunnon kasa (siinä kohti missä koiran paino alkaa kääntää keinua). Keinulle tulee positiivinen mielikuva - sitten saa vain olla tarkkana, että koira ei karkaa sinne... Hallilla on uusi keinu, joka ei edes rämähdä pahasti, joten sillä on ihan hyvä harjoitella.

Vimmalla on tapana kulkea näyttelyhihnassa ihan pää maassa ja ryhti kadoksissa. Samaten seisoessa se suorastaan könöttää. Kirsi on nyt kokeillut saada ryhtiä neitiin naksuttimen avulla. Harkat on aika alkuvaiheessa, mutta minusta ne näyttävät jo tuottavan vähän tulosta. Ohessa Vimmasta kuva tasan 11 kuukauden ikäisenä. Kirsin varjo tulee päälle, mutta jospa se koirakin silti näkyy jonkin verran.

vimma_11kk-1.jpg

Hallilla tosin huomasin yhdessä välissä, että neitihän seisoo niin kauniisti ja ryhdikkäästi täydellisessä kontaktissa Kirsiin! Täytyi heti napata kuva - nyt on löytynyt salainen ase, jonka avulla sitten pärjää kehässäkin ;-)

vimma_11kkjakiki.jpg

Nakin voima on aivan mahtava, se on todettu ennenkin... Vimma ei välittänyt yhtään vaikka minä pyörin ympärillä kameran kanssa. Hänellä oli tärkeämpää tekemistä!