Olen pitkän aikaa suunnitellut Onnin turkin pois ajamista - se on nimittäin paksu, pehmeä ja pörröinen kastraattikarva, joka takkuuntuu silmänräpäyksessä ja turkin hoitaminen (niin että koira olisi edes jotenkin säällisen näköinen) vie hirveästi aikaa. Kesällä koiralla on selvästi ollut kuuma, kun vauhti on hidastunut agilityssä selvästi talveen verrattu.

Rapakelit on kohta taas, joten tänään Onni heitti karvoille hyvästit ja kaiken pörrön alta kuoriutui hurjasti nuorentunut cavapoika. Ajaminen olisi pitänyt tehdä jo aikaa sitten, ja jatkossa poitsu saa kevyen kesäturkin ihan varmasti joka vuosi. Ennen-kuvia ei tullut otettua, mutta jälkeen-kuvat puhukoon puolestaan :)

Sutjakka poika paljastui turkin alta! Monet ovat päivitelleet minulle, kuinka Onni on lihava ja olen vakuutellut, että se on vain karvaa, mutta selvästi se ei ole aina mennyt läpi. Todellisuus on tämä eli pojassa ei ole grammaakaan ylimääräistä. Jopa kelpaa nyt juoksennella kaikki kurakot läpi!

Heh, vähänkö siistiä :)

Ja palkinto piti tietysti antaa kun toinen oli niin kiltisti koko ajelun ajan. Mitä nyt lopussa vähän otti pattiin, kun käytiin pulisongeihin kiinni, mutta ehkä se on ymmärrettävää kun viedään pojalta partakarvat.

Ja rankan kauneushoidon päätteeksi on kiva köllötellä sitten soffan pohjalla!