Ulkona on aivan mainiot aurinkoiset hankikelit, joten olen kuskannut koiria metsään aina kun siihen on ollut mahdollisuus. Hankikelit aiheuttaa kyllä sen, että metsässä koirat viipottaa vauhdilla joka suuntaan ja välillä pitää laskea, että onhan joukko kasassa. Omat ja vieraat mukaan lukien on cava-lauma ollut seitsemässä koirassa, joten tarkkana saa olla. Koirat nauttivat suunnattomasti mahdollisuudesta juosta irti, niin myös pikkuinen Lida, jolla taitaa olla pennuksi yllättävänkin hyvä kunto. Se ei kaipaa kantoapua vaan todellakin juoksee siinä missä muutkin. Kotonakaan ei väsy yllätä reissujen jälkeen, mutta selvästi mieli on tyytyväinen ulkoilusta.

Tänään pidin sitten pikkuneidin jo kiinni, jotta se ei juokse itseään ihan tainnoksiin. Vauvahan se on vielä, joten sai mennä vähän rauhallisempaa tahtia kuin muut ja vähemmän matkaa. Koirat menee normisti moninkertaisen matkan minuun verrattuna.

Helmin ja Onnin kanssa ollaan treenailtu agilityä. Helmi on tarkka tyttö ja hyvin säntillinen esteillä. Vauhtia pitäisi saada lisää, joten yritetään sitä saada erilaisilla revittelyillä ja tsemppaamisella. Pujottelu on vähän kehittynyt eteenpäin ja eilen sain hyvin vinkin kontaktin opettamiseen temppuna. Ongelma on pussi, joka on Helmin mielestä hui kauhistus. Sen treenaamiseen tarvitsisin vain kaverin joten viime aikoina en hirveästi ole pystynyt pussia ottaa. Viikon päästä on agilityn tehoviikonloppu, Helmi ja Onni pääsee kumpikin treenaaman ekstrat normaaliin verrattuna. Kivaa :)

Hännätön Helmi hyppää

Toscan hypyissä on tosi reilusti ilmaa

Ja onpa hauska seurata äitiä ja tytärtä. Lida ei selvästi mamman komenteluista pahemmin perusta - alkaa väyskyttää takaisin, jos äiti yrittää komentaa. Huvittavaa. Nyt tiedän konkreettisesti mitä tarkoittaa "takaisin räkyttävä kakara"!

Muoks. Saatiin illalla Tepi ja Tito kylään (ja tietysti omistajat =), joten tässä posekuvat veljeksistä. Tepi on kuvassa 1 v 1 kk ja Tito vajaat neljä kuukautta. Titolla ja Lidalla oli ihan omat jamit ja vauhtia riitti, energiaparistot on ilmeisesti ehtymättömät.

Tepi, B. Fudge Fellow

Tito, B. Second Opinion (ja on sillä häntä, se vain huiskahtaa just toiselle puolelle...=)