Perinteinen näyttelyvuoden lopetus messarissa veti taas puoleensa eikä auttanut kuin pakata laukku ja koira sekä suunnata Helsinkiin. Messarissa tuomareina olivat Annukka Paloheimo (la, cavaliereita 67) ja Christian Geelmynden Norjasta (su, cavaliereita 69).

Viime hetkillä päädyin lentämään ja Lida osoitti olevansa ihan huippumatkustaja. Neiti matkusti ruumassa koska oli kilon verran ylipainoinen. Lida painaa siis enemmän kuin emänsä Helmi, mitä ei kyllä uskoisi kun katsoo solakkaa olemusta, mutta eiköhän vantteruus tule iän myötä, joten odotetaan rauhassa kehittymistä aikuiseksi.

Taisi minua enemmän jännittää koiran puolesta koko lentomatka, mutta ihan turhaan. Boksista ilmestyi rento ja rauhallinen huiskuhäntä - eihän lentsikka nyt tälle matkaajalle ollut mikään ihme juttu :). Ihanaa, kun on näin hyvä matkustaja, mutta kylläpä Lida on saanut pieneen ikään nähden matkakokemuksia aika lailla.

Helmin lapsukaisista muiden junnujen seassa porhalsivat Sony, Lida ja Milli. Lauantain tulokset:

  • Lida (B. Soft Choice) ERI2
  • Sony (B. Scandic Hunk) EH

Arvostelut olivat mukavaa luettavaa ja Lidan ERI positiivinen ylläri, kun neiti on talven kunniaksi sonnustautunut kuitenkin melkoiseen bikinikuntoon :)

Sunnuntai tarjosi sitten ihanan yllärin, kun Milli voitti junioriluokan ja siitä tuli siis näin ollen Pohjoismaiden junnuvoittaja. Milli poimittiin jatkoon vielä paras narttu -kehään, mutta siellä ei pieni sijoittunut, vaan sai antaa tilaa näteille vanhemmille koirille. Millin arvostelu:

Mycket bra storlek, utm typ, feminint huvud, bra uttryck trots ngt små ögon. Vällutfyllt nosparti, kunde haft ngt bättre pigment. Harmonisk överlinje. Mycket välkroppad för sin ålder, bra förbröst, bra kors, välvinklad. Rör sig mycket väl.

Sunnuntain kaikki tulokset meidän jengiltä:

  • Milli (B. Small Miracle) ERI1 PMJV-09 varaserti
  • Lida (B. Soft Choice) EH3
  • Sony (B. Scandic Hunk) H

Keräsimme siis vähän kaikenlaisia värejä, mutta arvostelut olivat kuitenkin mukavaa luettavaa. Erityisonnittelut Kirstille ja Millille hienosta sunnuntaista!

Alkuviikko on mennytkin sitten toipuessa reissusta. Tällä välin oli Vuoden cavalier -pisteidenlaskija ollut vauhdikkaalla päällä, joten eilen on ilmestynyt niistäkin lopullinen tulos tämän vuoden osalta. Näihin tuloksiin lasketaan koirissa viisi näyttelytulosta.

  • Lida, Vuoden pentu -skabassa kolmas sija
  • Sony, samassa kisassa neljäs sija
  • Milli, edelleen pentukisassa 14. sija (kaksi näyttelyä)
  • Blenjoy-kennel Vuoden kasvattaja -kisassa sijalla 12. (hassua nähdä nimi listalla, kun on itse vielä niiiin aloittelija)
  • Tosca, Radix Don´t Tell Mama, Vuoden yksivärinen -kisassa sijalla kuusi (kaksi näyttelyä)

Mukavia asioita tapahtui siis näyttelyrintamalla tämän vuoden lopuksi. Koska sunnuntaina ei tietenkään ollut kameraa matkassa, niin tässä aiemmin Millistä otettu kuva :)

(Kuva: Meeri Alanko)