Vapaalla on ollut sen verran vilskettä ja menoa, että blogiakaan ei ole ehtinyt päivittämään. Pennut ovat lähteneet omiin koteihinsa. Saku, Dazza Li, jäi lähelle ja muutti haukiputaalaiseksi. Darra, Dragon Li, matkasi kauemmas aina Ivaloon asti mutta jäi sukuun. Darrasta tuli Elmon ja Pablon pikkuveli. Darra on kuulemma pistänyt vauhtia isompiin koirapoikiin, jotka välillä pelastautuvat sohvalle. Kuinka kauan se onnistuu, saa nähdä, koska Darra yrittää hypätä perässä.

Ensimmäisenä plikoista lähti maailmalle Milla eli Blenjoy Delanna Li, joka lähti Seinäjoelle ja perässä seurasi Sheila, B. Diamante Li, joka lähti Lahden lähelle Toscan kasvattajan Jonnan hoiviin ja liittyy Radix-teamiin. Tyttösellä ei tule olemaan pulaa leikkikavereista, kun cavoja on kavereina, mutta niiden lisäksi löytyy Liisa-kissa ja Renata-kilppari. Pikkuinen Pinja kasvoi muutaman viikon vielä kotosalla mutta pysyy blenjoylaisena, kun siirtyi ulkojäseneksi Vimman pikkusiskoksi ja ragdollien Rommin ja Tofun kaveriksi. Pinja on kuitenkin vieraileva tähti, joka välillä kyläilee myös minun laumaani ilahduttamassa.

Blogin päivitystä ovat hidastaneet viikonloppureissut. Kävimme Lidan ja Toscan kanssa marraskuussa Tartossa, Virossa. Tavoitteena oli saada Toscalle viimeinen cacib, ja se onnistui. Tosca sai siis viikonlopun aikana kaksi uutta titteliä: EE MVA ja C.I.B. Hienosti meni Lidallakin, kun molempina päivinä se sai ERI:n ja toisena päivänä lisäksi sertikehässä se sijoittui toiseksi heti Toscan jälkeen saaden vara-cacibin.

Tällaiset matkat vievät kuitenkin mehut aika tehokkaasti, kun Tarton reissussakin kilometrejä tuli 1700. Katoavaista on kuitenkin maine ja kunnia, kun seuraavana viikonloppuna Jyväskylässä tulikin sitten punaista ja sinistä nauhanpätkää. Näin ne arviot vaihtelee. Helsingissä messarissa puolestaan Lida yllätti hienosti valioitumalla ensimmäisenä mahdollisena viikonloppuna - olihan se täyttänyt kaksi vuotta 5.12. Lidalla meni kokonaisuudessaan hienosti, sillä se oli AVO ERI1 PN1, sai sertin ja cacibin sekä voittaja-10-tittelin sekä oli vielä loppuskabassa ROP. Olisi ollut hienoa viedä se ryhmiin, mutta saimme neuvoteltua lähdön Ouluun, oltiinhan oltu Lidan kanssa reissussa jo torstai-aamusta asti - ensin työreissulla ja sitten näyttelyssä.

Vuosi on ollut kokonaisuutena vauhdikas ja kaikki kolme aikuista narttua ovat pärjänneet hienosti näyttelyrintamalla. Saihan Helmikin SE MVA -tittelin juuri ennen mammalomalle siirtymistä. Syksy kului pentujen kanssa touhutessa ja samalla on koko vuoteen kuulunut myös agility. Ensin Helmin kanssa ja sitten kesästä asti erityisesti Sennan kanssa. Senna, vauhtityttö, antaakin treenatessa parastaan ja harkat on sen kanssa upeita. Sennan energisyys kaipaa juuri tällaista purkautumiskeinoa, muuten se hyppelisi seinille.

Ensi vuonna sitten uudet kujeet. Joitain suunnitelmia on tehty ja katsotaan sitten miten ne alkaa toteutua. Toivotamme kuitenkin kaikille iloista joulua ja onnellista uutta vuotta tämän kuvan myötä :)