Tosca, Tossukka, Tossu - rakkaalla lapsella on monta nimeä. Perheen vauva on kasvanut ihan silmissä kevään aikana. Tänään Tosca täyttää viisi kuukautta. Enää se ei ole vauva, vaan melkein Helmin korkuinen - tosin niin kuin murkutkin, hieman honkkeli, kun on venähtänyt kokoa.

Tosca tykkää kovasti Helmistä ja tytöt ovatkin kovia leikkimään keskenään. Välillä se leikkii Onninkin kanssa, mutta Helmi on selvästi sen idoli. Ja Helmihän jaksaa leikkiä, siitä on tullut Toscan myötä paljon leikkisämpi kuin mitä se oli ennen. Tytöillä menee touhut yksiin tosi hyvin.

Toscan lempiharrastus on tällä hetkellä pureminen. Se on syönyt lattilistoja ja parista kulmasta seinää, porttia... tällä hetkellä se puree minun sisäkenkiäni. Jospa hampaitten vaihtumisen jälkeen pureminen jää vähemmälle. Tossu on kuitenkin selvästi jatkanut muiden koirien asunnon tuunausharrastusta. Jännä kun puruleluja on vaikka kuinka paljon, mutta kotia on paljon kivempi nakertaa.

Tossu on nyt jo niin iso tyttö, että pääsee useasti metsään mukaan muiden koirien kanssa. Se onkin tosi reipas metsässä ja jos joskus olen yrittänyt kantaa - se on halunnut nopeasti alas maahan juoksemaan muiden kanssa. Eihän isot tytöt nyt kulje sylissä!

Mutta jos toinen koira ei osaa paljon mitään ensimmäiseen verrattuna, niin kolmas on jäänyt sitäkin vähemmälle koulutuksessa. Sisko on luvannut kuitenkin alkaa harrastaa Toscan kanssa agilityä kunhan ikää tulee riittävästi, joten jospa se vielä oppisi. Kesällä on tarkoitus jo harjoitella putkea, keppiä ja kontakteja. Hypyt jätetään sitten odottamaan vuoden ikää.

Tässä kuva Toscasta vajaan viiden kuukauden iässä:

tosca2_22042007.jpg

tosca_22042007.jpg