Jyväskylän kaksipäiväinen näyttelyreissu katkaisi arjen touhut, kun pakkasimme Minnan kanssa autoon  Lidan ja Ompun (Cuddlier Apple Blossom) sekä melkoisen määrää tavaraa. Ihmisten kimpsut ja kampsut eivät vieneet paljoa tilaa, mutta kummasti koirille tarvitsee kaikkea tarpeellista, joten täyteen tupattu farkku lähti perjantaina liikkeelle kohti välietappia.

Jyväskylä näyttelypaikkana on tosi mukava. Siellä on aina mahtunut hyvin katsomaan ja häkeillekin on tilaa mukavasti, vaikka ihmisiä ja koiria onkin paikalla paljon. Niin myös tällä kertaa. Lauantaina erkkarissa porhalsi huiskuhäntiä lähes 190. Kehässä kävivät pyörähtämässä Lida (eri2), Sony (B. Scandic Hunk, eri3), Tito (B. Second Opinion, eh) ja Tepi (B. Fudge Fellow, eri2). Lisäksi kävimme vielä esittämässä kasvattajaluokan, jossa saatiin mukavat arvostelut, vaikka sijoitusta ei tullutkaan.

Sony tomerana lauantaina kilpailuluokassa.

Velipoika Tito tuomari Annette Jonesin arvioitavana.

Titon mussukkainen nassu :)

Titon isoveli Tepi nuorten urosten kilpailuluokassa, joka menikin sitten tosi hienosti.

Lidan arvostelun onnistuin puolestaan hukkaamaan samantien näyttelypaikalle ja muistan siitä ainoastaan maininnan spotista sekä kommentin vahvasta luustosta (plenty of bones). Luuta kyllä löytyy, mutta muuta tällä hetkellä ei oikein olekaan, kun Lida on talven tullen tiputtanut kaikki hapsunsa. Karvankasvua siis odotellaan ja koska vaaleanpunainen vilkkuu, niin se taitaa viedä aikaa :)

Päivä oli tosi pitkä ja Lida oli aivan väsynyt kun päästiin hotellille. Siellä se irrotteli hetki Ompun kanssa, minkä jälkeen tytöt ottivat sängyllä tirsat. Hereillä ollessa pää nuokkui ja silmät olivat puolitangossa eikä ihme - kyllä väsymys tuntui itselläkin. Talven kunniaksi ostettiin näyttelystä kurapuku, kun näyttävät nämä nykytalvet olevan kummallisen kosteita. Käyttöä oli samantien.

Sunnuntaina kv-näyttelyssä oli Milli (B. Small Miracle, eri4), Sony (eri1) ja Lida (eri). Kehässä oli koiria hieman vähemmän kuin edellisenä päivänä eli vajaat 130. Tällä kertaa arvostelukin pysyi tallessa, joten tässä tuomari Annette Jonesin näkemys Lidasta:

Atractive head with lozenge. Large dark round eye. Well cushioned muzzle. Correct bite. Good length of neck. Well angulated front and rear. Good spring of rib. Moves well.

Milli (B. Small Miracle) poseeraa sunnuntaina  :)

Päivä venyi koiria katsellessa kuitenkin päälle kolmen ennen kuin startattiin kohti Oulua. Ajomatka ei ollut yhtään valoisampi kuin tulo, joten kotiin mentiin useamman pysähdyksen kautta. Kiitos kaikille juttukavereille mukavista hetkistä kehän laidalla sekä tietysti kasvattien omistajille kehässä reippailusta ja Minnalle matkaseurasta! Kotiin päästyä koirat leikkivät hetken keskenään, minkä jälkeen ne valitsivat itselleen luut ja rentoutuivat niitä pureskellen. Tämä muuten tapahtuu yleensä aina reissujen jälkeen kun tullaan kotiin :)

Omppu ja Lida matkustaa. Tytöt oli tosi hyviä automatkailijoita.