Tänä viikonloppuna olen agitreenaillu kaikkien koirien kanssa. Helmin kanssa perjantaina alkeiskurssilla ja täytyy sanoa, että on se niin uskomattoman erilainen kuin Onni! Jotenkin niin helppo koira... ei hösellä ja malttaa kuunnella - toisaalta se on vähän liikaakin minussa kiinni, joten irtoamiseen täytyy panostaa aivan eri tavalla kuin Onnin kanssa, jolta se on sujunut aivan luonnostaan. Helmistä tuskin mitään supertykkiä tulee, mutta pääasia, että koiralla on hauskaa.

Perjantain treenissä tuli selvä vinkki myös siitä, että namia kannattaa vaihdella. Minun nakit hävisi avustajan lihapullataskulle... neiti kun oli sitä mieltä, että putkeen ei viitsi mennä, kun takaa tunkee ihanat lihapullatuoksut nenään. Kun sitten meni, niin putken päästä olikin vauhdilla menossa avustajan luokse palkattavaksi ;-)

Toscan kanssa aloittelin tänään agin alkeet cavalier-porukan kanssa. Mukavaa, kun joukossa on lieroja eikä tartte olla silmiä selässä siltä varalta, että joku hyökkää omaan koiraan kiinni. Meininki on siis leppoisa. Ja yllätys, yllätys, kun superhösökin malttoi aina välillä hetkisen kuunnella ja hetkisen olla paikoillaan, joten kyllä me sitten saatiin harjoiteltua jo putkea, hyppyä ja puomia. Katsellaan, mitä tuosta neidistä oikein tulee. Muistuttaa kovasti Onnia, jonka kanssa eka syksy alkeistokossa meni lähinnä keskittymisen harjoitteluun!

Ja sitten on tarkoitus tehdä Onnista varma ja itsenäinen pujottelija. Ans kattoo ny mitä tulee, mutta hyviä ohjeita saatiin ja ostin itselle maahan tökättäviä keppejä kuusi kappaletta, joten voin nyt vaikka joka päivä muutaman minuutin treenata. Onnihan ei ole yhtään sietänyt sitä, että olisin vasemmalla puolella ja nyt aloteltiin sitten harjoittelu niin, että koira oli hihnassa ja minä kuljin pari metriä sen takana. Ensin mentiin oikealta puolelta ja sitten harjoiteltiin jo vasentakin puolta. Käytettiin namikippoa päässä sitten palkkaukseen. Onnihan on tosi ahne, joten namikipolle pitää saada kunnon veto.

Iso edistys olikin jo ensimmäisellä kerralla! Seuraava treenikerta on kolmen viikon päästä ja eiköhän me nyt opetella tätä ja tehdä kepeistä superhauskoja Onnimannille. Oma normaali sunnuntain agitreeni jätettiin sitten väliin, kun koira on jo ennestään ihan reporankana (emännästä puhumattakaan =).