Sunnuntaina käytiin Onnin kanssa OKK:n kisoissa. Treenit ovat kesän aikana olleet aika vähissä, mutta kisaaminen antaa oivalluksia siitä, mitä tarvitsee treenata ja motivoi sitten muutenkin eteenpäin. (Tämä taitaa olla sarjassa selitykset =) Onni oli vauhdikkaalla päällä ja ensimmäiseen hyppykisaan olen tosi tyytyväinen keppejä lukuun ottamatta. Onni teki tepposet, ja lähti kepeiltä nuuskuttelemaan eli ihan sama meininki kuin Rokualla. Ja sitten kun tuli takaisin, niin teki kepit tosi hitaasti. Mutta muuten koira meni vauhdilla, joten eiköhän siitä vielä agilitykoira tule.

Onnihyppy.jpg

Kuva: Juha Lehtikangas

Toisessa kisassa Onni sitten karkasi ihan kunnolla kepeiltä haistelemaan, joten kävin sitten koppaamassa herran syliin ja avitin eteenpäin. Näyttää siltä, että tekemistä tässä riittää nyt kovasti. Täytyy ottaa keppitreeniä ihan kunnolla ja harjoitella aloituksia eri kulmista. Ja kisoissa Onni tarvitsee vielä kovasti apuja minulta. Luulen, että tuo nuuskuttelemaan lähteminen on sijaistoiminto, kun herra rauhoittelee sitten itseään kesken kaiken, kun ei osaa ja ymmärrä, mitä oikein haluan.

Ohjaaminen ja oikean tavan valitseminen eri paikoissa on minulla vielä kovasti hakusessa. On tämä haastava laji! Ennen kisoja jännitti ja mietin, että kaikkeen sitä itsensä pistää ihan vapaaehtoisesti... Ja illalla sitten alkoivat syksyn treenit, joten Onnilla oli tosi hyvä päivä kun aloitettiin agilityllä ja samoin lopetettiin. Herra olikin sitten tosi väsynyt ja nukkui autuaasti.