Lähes kotinäyttely oli tänäkin viikonloppuna, kun noin 50 km päässä Ruukissa järjestettiin ryhmis. Tuomarina oli Marja Kurittu ja cavoja oli ilmoitettu mukaan 49 eli jälleen ihan kiitettävä määrä koiria oli pyörähtelemässä kehässä. Ilmojen haltijakin oli suosiollinen eikä vesisadetta tullut koko kehän aikana, vaikka vähän siihen suuntaan oli ennustettu.

Pentuja oli neljä ja tällä kertaa jälleen veljekset Sony (B. Scandic Hunk) ja Tito (B. Second Opinion) saivat mennä keskenään, kun pari edellistä kertaa Sony on ollut ainoa poikapentu. Molemmille veljeksille tuli kp:t, mikä tietysti ilahdutti kasvattajan mieltä :). Sony sijoitettiin ykköseksi Titon peesatessa oikein mainiosti. Titon arvostelu:

Sopusuhtainen blenheim-pentu. Kaunis pään muoto. Värimerkit voisivat olla tasaisemmat. Erinomainen pigmentti, ok purenta. Erinomainen etuosa, runko ja kulmaukset. Selässä vielä iästä johtuvaa pehmeyttä. Kaunis turkin väritys. Erinomainen luonne.

Tito25072009_2.jpg

Tito, 7,5 kk

Tito25072009_paa.jpg

Lida sai myös kp:n ja parhaana narttupentuna sai vastaansa Sonyn. Tällä kertaa Lida oli rop-pentu ja Sony vsp. Lidan arvostelu:

Viehättävä bl-pentu. Kaunis pää. Pehmeä ilme. Silmät voisivat olla aavistuksen isommat ja pyöreämmät. Hyvä kaula, etuosa, runko ja kulmaukset. Hyvä turkin laatu. Liikkuu ja esiintyy hyvin. Miellyttävä luonne.

Sisaruskolmikosta piti tietysti ottaa posekuva pöydälle pystien kera, mutta onhan koiran kuvaaminen hankalaa! Saati sitten kolmen yhtä aikaa. Kun kaksi on hyvin, vinkkaa kolmas silmää tai kurkistelee ihan toiseen suuntaan ;). Tässä kuitenkin erilaisista yritelmistä kaikkein paras:

titolidasony.jpg

Kuvassa vasemmalta alkaen Tito, Lida ja Sony.

Pentujen lisäksi oli vanhempaa sakkia myös näyttelyssä. Tepi (B. Fudge Fellow) esiintyi hienosti junioriuroksissa ja tuloksena EH3. Tepi on sopusuhtainen nuori uros, jota on oikein mukava katsella sekä liikkeessä että paikallaan. Jos Lida, Sony ja Tito ovat kehittyneet koko ajan aika vauhdikkaasti, on Tepi tyyppiä hitaasti hyvää tulee.

Helmin ensimmäisestä pesueesta matkassa oli Ella (B. Heart of Rome), joka oli tänään nuorissa nartuissa ERI4. Tosca oli valionartuissa ERI3 eli kaikkiaan koko poppoolla meni oikein mainiosti. Kun pääsin kotiin, piti ottaa kuva vanhemman vuosimallin pennuista, tri-sisaruksista sekä yhdessä että Helmi-äipän kanssa. Äiti-tytär-kuvat olivat sitten kaikki sellaisia, että julkaisukelpoisia löytyi lähinnä esimerkiksi siitä, kuinka hankalaa kuvaaminen on :)

Mitäs tuolla on...?

helmivimmaella.jpg

Meitä kaikkia alkoi haukotuttaa ;)

ellahelmivimma.jpg

Tässäpä kuitenkin ilman haukotuksia, silmäniskuja ja muualle katsomisia sisarukset Ella ja Vimma (B. Echoes of Love). Vimman kieltä ei saatu enää piiloon :)

vimmajaella.jpg