Koirahulluus on mielenkiintoinen tauti. Kaikki vapaa-aika vietetään metsässä, näyttelyssä, agilityssä, muuten jossain treeneissä, pestään koiria, hoidetaan turkkia, rapsutellaan koiria... Vapaa-aika tuntuu häviävän jonnekin koirankarvojen sekaan - ja kaikki tämä innostuneena! Ihmeellisiin aikoihin ollaan tien päällä, ajetaan jonnekin kuudensadan kilometrin päähän muutaman muovinauhan tähden - ja ollaan ikionnellisia..! Ei ihme, että kaikki (täysjärkiset) ystävät eivät tätä oikein ymmärrä.

No mutta käytiin siis tyttöjen elikäs Helmin ja Toscan kanssa erkkarissa vloppuna. Tosca oli ihka ensimmäisessä näyttelyssään ja esiintyi hienosti. Vähänkö sitä ollaan nyt ylpeitä pikku pörristä, joka heilutteli häntää kehässä ja seisoi niin hienosti =). Ja arvostelukin oli hieno, se on lisätty nyt kotisivuille Toscan kohdalle. Pikkupennuissa oli kolmetoista narttua, joten kilpailua oli aika paljon normaaliin pentuluokkaan verrattuna. Tossukkainen oli toinen ja sai kp:n. Mahtava aloitus!

Näyttelyssä Tosca näki myös äitinsä ja päivän päätteeksi karkasi häkistä (jonka olin unohtanu kunnolla sulkea) hyppelemään mamin luo. Äippä ei tietysti pikkutyttöjen hyppelyistä hurjemmin perustanut, vaan oli heti komentelemassa jälkikasvuaan. Mitäs tuli siihen sotkemaan kuviot, kun juuri oli valokuvattavana.

Helmi sai myös mukava arvostelun ja oli nuorten narttujen toinen. Enempää ei herunut, mutta en kyllä odottanutkaan, kun on ollut jo niin vahva neljän näyttelyn putki. Ja koiramäärä oli valtava, paljon kauniita koiria. Yhteensä erkkarissa oli ilmoitettuna päälle 130 koiraa. Eristä ja luokkasijoituksesta olen enemmän kuin tyytyväinen.

Tosca ja Helmi kantoivat myös kortensa kekoon Hannes Lohen koirien geenitutkimukseen ja antoivat Säkylässä verinäytteet näytelmän päätteeksi. Reippaita olivat kumpainenkin.

Tosca nauttii aurinkoisesta säästä ennen näyttelyn alkua.

635992.jpg

Eka kertaa näyttelypöydällä arvioitavana.

635994.jpg

635995.jpg

Näyttelypalkintojen edessä kasvattajan kuvattavana.

635998.jpg

635999.jpg

Toscan äippä Mila (Panda's Pocahontas) kehässä.

635987.jpg

635989.jpg

Oho! Tosca tuli sotkemaan äidin valokuvaamisen...

636002.jpg

636005.jpg