Tämä viikonloppu on mennyt pitkästä aikaa oikeasti kisaillen. Kisakumppanina on ollut pääasiassa Onni, mutta Helmikin osallistui mölliluokassa seuranmestaruuskisoihin. Menin Helmin kanssa sinne kylmiltään, koska se on ontunut etujalkaa. Hemuli sai jalkansa kuntoon sopivasti eilistä varten mutta yhtään treeniä ei ollut alla! On se vain kyllä kiltti tyttö kun tekee rataaa, jos vain osaan ohjata oikein. Yhdessä hypyssä meni käännös vähän pitkäksi, mutta hienosti tuli (varsinkin tauon jälkeen) nollarata. Helmi sai sitten möllihopeaa ja tienasi kymmenen ilmaista starttia vuoden ajaksi. Nyt täytyy vissiin opettaa se oikeasti pujottelemaan, jotta päästään käyttämään nuo startit!

Onni ei osallistunut seuranmestaruuteen, mutta kisasi eilen hyppyradan ja tänään kaksi agilityrataa. Treenit Minnan ohjauksessa on kyllä selvästi tuottaneet tulosta, koska koira oikeasti teki ratoja eikä hölmöillyt yhtään. Onnilla kävi vain mielettömän huono tuuri eka radalla - juuri kun poika meni pussiin, heitti tuuli sen solmulle. Onneksi tuomari näki tilanteen ja koiran myllerrettyä siellä hetken avasi ratahenkilö pussin. Tästä ei annettu Onnille virhepisteitä, kun sillä ei ollut mitään mahdollisuutta päästä itse läpi. Minulla meni vähän konseptin sekaisin tämän takia ja valssi kohti keppejä vähän myöhästyi. Kepeiltä siis viisi virhepistettä ja yliaikaa tuon pussiepisodin takia. Sijoitus toinen.

Tänään ensimmäinen rata oli alun kieputuksesta huolimatta sujuvaa menoa, mutta yllärinä kielto muurilla kun ohjasin hieman huolimattomasti. Olin jotenkin kuvitellut, että kohta on helppo ja kyllä se menee. Jälleen viisi virhepistettä ja lisäksi kaksi sekuntia yliaikaa. Ilman kieltoa olisi mennyt siis ihanneaikaan. Sijoitus toinen tälläkin radalla.

Kolmas ja viimeinen rata meni alussa hylyksi. Alku oli vaikea ykkösille ja minä myöhästyin. Koira oli menossa kakkoshypyltä suoraan puomille, kun minun piti kääntää se takaisin lähtöä kohti ja pyöräyttää valssilla kolmannelle esteelle. Onni hyppäsi sitten toisen hypyn takaisin väärinpäin. Mutta ei se mitään, vihdoinkin on päästy tekemään rataa oikeasti eikä koira ole etsinyt nameja pitkin kenttää tai lähtenyt moikkailemaan tuttuja tai tuntemattomia =). Tässä hylkyrata: http://www.youtube.com/watch?v=d03BiSvez5E

Ilman Minnan neuvoja olisi näillä radoilla pujottelut menneet ihan höpinöiksi - nyt niitä on harjoiteltu radalla eri kulmista ja Onnia ei enää haittaa ollenkaan, kuljenko oikealla vai vasemmalla puolella. Olen tosi tyytyväinen siihen! Aiemmin on rata monesti mennyt höpinäksi juuri pujottelujen kohdalla, mutta tänä viikonloppuna niissä ei ollut ongelmia kuin ensimmäisellä radalla jossa se meni täysin omaan piikkiin. Lisäksi tiedossa oli, että tämä tuomari (Asko Jokinen) tekee kiemuraisia ratoja, joten harkat on mainiosti valmentaneet siihenkin.

Tiistaiksi on pienelle pojalle varattu hieronta-aika. Taidan uskaltaa tämän viikonlopun kokemuksen pohjalta ilmoittaa sen OKK:n kisoihinkin. Nyt on vielä ihan mukava lähteä kisaamaan kun ei ole vielä kylmäkään.

Kuva037.jpg